Op zoek naar technisch personeel? Maak gebruik van een detacheringsbureau!

Op zoek naar technisch personeel? Maak gebruik van een detacheringsbureau!

Heb je een bedrijf en ben je op zoek naar specialisten die flexibel ingezet kunnen worden? Of ben je juist werkzoekende en wil je in korte tijd een groot netwerk opbouwen? Voor beide gevallen is het een goed idee om te gaan samenwerken met een detacheringsbureau. Misschien vraag je je af waarom je gebruik zou moeten maken als je een netwerk wilt opbouwen of opgeleid technisch personeel nodig hebt. De kans bestaat dat je ook nog niet helemaal begrijpt wat een technisch detacheringsbureau inhoudt en doet. In deze blog kun je meer lezen over wat een technisch detacheringsbureau doet en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is een instantie die bemiddelt tussen twee partijen: werkgever en werknemer. De werknemers vormen het aanbod en zij bestaan voornamelijk uit hoogopgeleide professionals die in verschillende werkvelden actief zijn. Deze professionals hebben een contract bij een detacheringsbureau maar krijgen opdrachten en werken bij verschillende opdrachtgevers. Als je op zoek bent naar Opgeleid technisch personeel, kun je gebruik maken van interim professionals. Zij zijn in te zetten voor specialistisch werk. Er zijn verschillende detacheringsbureaus, sommige zijn gericht op specifieke vakgebieden. Een voorbeeld hiervan is een Technisch detacheringsbureau, met hen kunt je contact opnemen als je op zoek bent naar technisch personeel.

De voordelen van een detacheringsbureau

Samenwerken met een detacheringsbureau heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Als je bijvoorbeeld een interim professional bent, heb je zekerheid omdat je een contract en een salaris hebt. Dit is ook het geval als je even geen opdrachten krijgt. verder investeert een detacheringsbureau in persoonlijke- en vakontwikkeling, dus leer je veel als je werkt onder een detacheringsbureau. Tot slot bouw je in korte tijd een groot netwerk op. Als werkgever ervaar je ook veel voordelen als je gebruik maakt van een detacheringsbureau. Als werkgever haal je altijd specialisten in huis. Je hebt zekerheid dat de interim professional die je inhuurt de juiste kennis en expertise heeft en jou kan helpen met jouw vraagstuk. Deze professional is ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied, aangezien het detacheringsbureau regelmatig trainingen geeft en de werknemer coacht. Een ander voordeel is dat je met een interim professional een tijdelijke werknemer hebt, wat gepaard gaat met flexibiliteit. Een gedetacheerde werknemer is vooral een voordeel wanneer je een project hebt voor een bepaalde tijd. Van te voren spreek je een periode en prijs af, en daarna ben je niet meer gebonden aan je gedetacheerde werknemer. Ten slotte heb je door middel van een detacheringsbureau niet meer te maken met de werving en selectie van werknemers, en dit kan veel tijd schelen.

5 leuke bijbaantjes voor jongeren

5 leuke bijbaantjes voor jongeren

Elke tiener zal op een gegeven moment op zoek moeten gaan naar een bijbaan, wanneer hij/zij bijvoorbeeld op vakantie wil gaan.Voor jongeren is het dan ook vaak lastig om een bijbaan te vinden waar zij energie uit halen. Helemaal in de afgelopen tijd heeft de jeugdwerkloosheid een flinke stijging gezien door de komst van Corona. Op Goed Geschud vind je een aantal tips om dit tegen te gaan. Hieronder hebben we in ieder geval de 5 populairste bijbanen voor jongeren opgesteld:

Horeca

Voor de Horeca is het vaak hard werken voor minder geld. De positieve kant hieraan zijn de leuke collega’s en veel gezelligheid. Je ontmoet veel nieuwe mensen hier en zit je nooit stil. Ondanks dat het uur salaris, zijn er nog veel leuke extra’s te verdienen met fooi.

Supermarkt

Vaak de best betaalde baan voor jongeren is het werk bij de supermarkten. Op de zondag krijg je bijvoorbeeld dubbel betaald wat flink verdienden kan zijn. Zeker als we dit vergelijken met de horeca. 

Festivals

Voor de jongeren die het liefst de hele dag op een festival staan, is dit de perfecte baan. Niet alleen kan je gratis genieten van alle goede artiesten, je krijgt er ook nog eens voor betaald.Bij mooi kan je ook de hele dag lekker in het zonnetje staan, een en al genieten.

Bijles

Heb jij nou een vak of bepaald onderwerp waar je excelleert? Dan kan je deze kans optimaal benutten door bijles aan te bieden. Voor bijles kan je al gauw een uurtarief rekenen van 15 tot 25 euro per uur. Makkelijk geld verdienen voor iets waar je al goed in bent en dus niks voor hoeft te doen. 

Promotie

Heb jij van nature een ontzettende vlotte babbel? En kan jij iedereen overtuigen met enkel woorden? Dan is het promotiewerk de job voor jou. Het promotiewerk gaat vaak gepaard met bonussen, wanneer je bijvoorbeeld een x aantal abonnementen verkoopt. Het is dus wel erg resultaatgericht werk, waar je echt van moet houden.

Meet het werkgeluk met Moodindicator

Meet het werkgeluk met Moodindicator

Werkgeluk is belangrijk. Een fulltime baan neemt een derde van de tijd in die je wakker bent. En dan hebben we het niet gehad over de wekelijkse overuren. Heb je het erg naar je zin op je werk, doe je dingen waar je blij van wordt en kijk je uit naar de volgende uitdagende taak, dan zal jouw hoge werkgeluk positief bijdragen aan je werkprestaties en de organisatie. Heb je een eigen bedrijf, dan is het niet alleen belangrijk je eigen werkgeluk onder loep te nemen, maar ook die van jouw werknemers. Met Moodindicator kun je 24/7 monitoren hoe jouw organisatie en medewerkers maximaal kunnen presteren.

Weten wat Moodindicator is en hoe die werkt, lees dan verder in deze blog. Je leest over drie producten waarmee je het werkgeluk binnen jouw bedrijf kunt meten. Zo kun jij bepalen hoe je het werkgeluk van jouw medewerkers meet en waar nodig verhoogt.

Moodindicator als meetlat

Een succesvol bedrijf brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Je hebt doelen voor jouw bedrijf vastgesteld en daar richt je je op. Uiteraard wil je de stappen naar dat doel zo goed mogelijk behalen en met regelmaat monitor je als bedrijf hoe jullie er voorstaan. Naast de doelen heb je als werkgever ook een zekere mate van verantwoordelijkheid voor je medewerkers, die zich iedere dag inzetten om jouw bedrijf tot een succes te maken. Hoe ga jij daar als eigenaar mee om en wat zet je in om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor hun persoonlijke ontwikkeling. Maak gebruik van de Moodindicator die jou daar bij helpt.

Werkgeluk meten op drie manieren

Om te voorkomen dat medewerkers binnen jouw bedrijf onder een te hoge werkdruk dreigen te bezwijken en tegen een burn out hangen, is het nodig als werkgever op de hoogte te zijn van een ieders werksituatie. Regelmatig peil je de stand van zaken in de agenda’s van je medewerkers, maar echt zicht op hun mentale gesteldheid en werkgeluk ontbreekt. Dat is ook lastig te meten en ondanks dat je als werkgever het beste met je mensen voor hebt, vragen je klanten ook om de nodige aandacht. Wil je graag een goede indicatie van het werkgeluk van je medewerkers, maak dan gebruik van een van de volgende producten van Moodindicator:

 • Iedere week kun je in kaart brengen hoe gelukkig jouw medewerkers zijn. Dit doe je met de gebruiksvriendelijke Geluksmeter. Via een app vullen je medewerkers minimaal eens per week een korte vragenlijst in en houd je zelfs de hartslag van ieder teamlid bij. De hoogtepunten en mindere dagen in het werk van je medewerkers geven jou gerichte informatie over hun werkgeluk.
 • Niet alleen weten hoe gelukkig je medewerkers zijn? Met de Tevredenheidsmeter krijg je goed inzicht in hoe tevreden de mensen in jouw bedrijf zijn met de werkzaamheden die ze doen. Met een maandelijkse vragenlijst waarin je zelf je vragen formuleert, houd je bij hoe tevreden eenieder in het bedrijf is.
 • Wil je de diepte in duiken en uitgebreid meten hoe men zich op jouw werkvloer voelt? Met de Medewerkerstevredenheidsonderzoek behandel je één keer per jaar alle facetten die een rol spelen in het werkgeluk van je medewerkers. Een diepgravend onderzoek dat heel effectief aangeeft waar jouw medewerkers blij mee zijn op het werk en waar nog winst te behalen valt.

Moodindicator iets voor jou?

Wil jij erachter komen hoe jouw bedrijf het als werkplek doet voor je medewerkers? Met een van de tools van Moodindicator krijg je op een gemakkelijke en gedetailleerde manier inzicht op het werkgeluk binnen je bedrijf. Weet je met het gebruik van Moodindicator hoe het ervoor staat met je werknemers, dan kun je daarop actie ondernemen. Meer weten over een van de producten en hoe je Moodindicator inzet in jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op en laat je informeren over de handige tools voor binnen jouw bedrijf.

Hoe helpt een uitzendbureau je met het vinden van een baan?

Hoe helpt een uitzendbureau je met het vinden van een baan?

Bij een uitzendbureau als Verdo Werkt, helpen mensen je met het vinden van een baan. Een uitzendbureau is een bedrijf dat mensen en bedrijven met elkaar in contact. Als het uitzendbureau eenmaal een baan voor je heeft gevonden dan wordt het bureau je werkgever, op deze manier wordt je een uitzendkracht van het uitzendbureau. Bij de inschrijving heb je een paar stappen die je door moet voordat ze je kunnen helpen met het zoeken naar een baan. Er wordt ook naar jouw wensen gekeken.

Verloop

Tijdens de inschrijving zijn er een aantal stappen. Aanmelden via de site, een gesprek over je opleiding/werkervaring en je wensen, je hoort of er een match is, op gesprek gaan met het bedrijf. Als je alles eenmaal hebt gedaan betaalt het uitzendbureau jou het geld uit. De uren die je werkt vul je per week in en dit laat je ondertekenen door het bedrijf waar je werkt. Als je op gesprek gaat bij het bedrijf kan het zijn dat het meteen een sollicitatie is maar het kan ook voorkomen dat het alleen maar een kennismakingsgesprek is.

Voor- en nadelen

Het werken voor een uitzendbureau heeft allerlei soorten kenmerken, hierbij zitten ook voor- en nadelen aan. Een paar voordelen zijn: werkervaring in het beroep op doen, verschillende beroepen uitproberen, je ontmoet verschillende mensen, werkervaring staat goed op je cv, het opdoen van referenties en je kan soms een vaste baan aangeboden krijgen. De nadelen zijn: je hebt geen vast salaris, geen duurzame inkomen, elke werkdag kan je laatste zijn (kijk voor andere banen tijdens je huidige werk), je hebt geen sollicitatiebrief. Als je een baan hebt kun je er dus niet meteen vanuit gaan dat je dit voor altijd kan doen.

Soort werk

Bij een uitzendbureau zijn veel verschillende banen te vinden. Er worden veel banen aangeboden die seizoensgebonden zijn zoals in de landbouw, horeca, detailhandel of toerisme, zo kan je in de toerisme tijdens de zomervakantie daar makkelijker een baan in vinden dan in de winter. Ook zijn er speciale uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bouw, horeca of wat anders. Hiervoor kan je een contract krijgen voor een aantal dagen, weken, maanden of voor een half jaar. Dit verschilt in wat het werk inhoudt en of het lang duurt voordat iets af is. Een vast contract zul je hier niet zo snel krijgen.

Uitzendbureau vinden

Het vinden van een goed uitzendbureau kan nog best lastig zijn zeker als je dit voor het eerst doet. Kijk op het internet en typ bijvoorbeeld in vacatures Barneveld, zo vind je gemakkelijk sites die je kunnen doorsturen of je vind meteen een uitzendbureau. Wat ook een optie is, is om eens rond te vragen in de buurt of bij vrienden en familie, iemand zou eventueel wel een goed uitzendbureau voor je kunnen vinden. Loop eens rond in de buurt, je kan zomaar een paar uitzendbureaus tegenkomen die je nog niet eerder bent tegengekomen, zoals Verdo Werkt.

Wat zijn emolumenten?

Wat zijn emolumenten?

Kom je als werknemer terecht in een ontslagprocedure, dan komen daar allerlei zaken bij kijken. Zo heb je hoogstwaarschijnlijk recht op een transitievergoeding of ‘oprotpremie.’ Dit soort zaken staan allemaal beschreven in een vaststellingsovereenkomst. Hierin kunnen ook afspraken staan over zogeheten emolumenten. Maar wat zijn dat precies? En wanneer heb je hier recht op?

Wat zijn emolumenten precies?

Emolumenten zijn alle beloningen uit je werk die niet vallen onder je normale salaris. ‘Emolument’ is afkomstig van het Latijnse woord voor ‘voordeel’ of ‘gewin.’ De betekenis is eigenlijk nooit veranderd: emolumenten zijn namelijk bijkomende verdiensten of voordelen op het gebied van werk. Emolumenten kunnen zowel eenmalig als op regelmatige basis uitgekeerd worden. Word je ontslagen, dan worden ze meegenomen in de eindafrekening, net als bijvoorbeeld vakantiedagen.

Wat valt er onder emolumenten?

De lijst met emolumenten die mogelijk voor jou van toepassing zijn is erg groot. Een aantal van de meest voorkomende voorbeelden:

 • Vakantiedagen
 • Vakantiegeld
 • Dertiende maand
 • Bonussen
 • Pensioengelden
 • Reiskostenvergoeding
 • Leaseauto
 • Laptop of telefoon van de zaak
 • En nog veel meer

Wanneer heb je recht op emolumenten?

Of je recht hebt op bepaalde emolumenten hangt af van je persoonlijke situatie. Je hebt altijd recht op nog niet opgenomen vakantiedagen en nog niet uitbetaald vakantiegeld. Maar of je bijvoorbeeld een bonus of een dertiende maand kunt verwachten, hangt helemaal af hoe dit überhaupt bij je werkgever is geregeld. Uiteindelijk bepaalt je arbeidsovereenkomst of arbeidsreglement of je recht hebt op de meeste emolumenten.

Reken je niet te vroeg rijk

De emolumenten die je krijgt uitgekeerd zijn natuurlijk een verzachtende bijkomstigheid van je ontslag. Maar reken je niet te vroeg rijk. Alles wat je ontvangt aan emolumenten is, net als de hele transitievergoeding, bruto. Ze worden door de belastingdienst namelijk als loon gezien, ook als ze in natura worden uitgekeerd. Je zult er daardoor inkomstenbelasting over moeten betalen.

Hoe wordt de waarde van een Bitcoin bepaald?

Als je de afgelopen weken het nieuws een beetje hebt gevolgd, kun je het bijna niet hebben gemist. De koers van Bitcoin, de meest bekende cryptomunt, is geëxplodeerd en op het hoogste punt ooit. De prijs van één Bitcoin ligt momenteel bijna op 30.000 euro, ongeveer het drievoudige ten opzichte van drie maanden geleden. Maar hoe kan het dat de waarde ineens zo is gestegen? Hoe wordt de waarde van een Bitcoin bepaald? Je leest het in dit artikel.

Waarde is vastgelegd

De Bitcoin staat bekend om zijn vastgelegde waarde. Het aantal Bitcoins dat wereldwijd beschikbaar is, staat namelijk al jaren grotendeels vast. Desalniettemin komen er regelmatig fluctuaties voor in de waarde van de munt, zoals momenteel ook aan de hand is. Een enorme waardestijging komt meestal doordat de vraag naar Bitcoins explosief stijgt. In het geval van een aanbodoverschot daalt de waarde juist weer. Ondanks de vastgelegde waarde kan de waarde van de munt dus toch onvoorspelbaar zijn.

Geschiedenis van de waarde van de Bitcoin

Kijk je naar een grafiek van de koers van de Bitcoin door de jaren heen, dan valt direct op dat er de afgelopen 10 jaar veel schommelingen zijn geweest. Een aantal voorbeelden:

 • In het jaar 2013 steeg de waarde in totaal met bijna 4000%. Dit werd echter weer teniet gedaan door de financiële crisis op Cyprus.
 • Cryptovaluta zijn over het algemeen gevoelig voor hacks. Dit zagen we bijvoorbeeld in 2015, toen de koers van de Bitcoin flink daalde na een grote hack.
 • In 2017 steeg de koers dramatisch. Mede dankzij veel aandacht van de media werd de hoogste waarde ooit bereikt: 17.000 euro.
 • Zoals gezegd is dit record inmiddels weer verleden tijd. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen voor de waarde van de munt.

Veilige investering of niet?

Kun je Bitcoins nog wel zien als een veilige investering als de koers zo vaak schommelt? Volgens experts is dit toch wel het geval, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld aandelen. Het is namelijk volledig digitaal en staat los van de bankensector. Natuurlijk kan het zo zijn dat er in de toekomst wel meer Bitcoins vrijkomen, maar door de grote vraag zal dit op de waarde niet veel invloed hebben.

Het vinden van een baan op de veilige manier

Met veel vacatures beschikbaar, werkzoekenden hebben veel mogelijkheden om werk te vinden. Er zijn zo veel vacatures en advertenties online gevonden en het is belangrijk om uit te vinden of het bedrijf achter de aanbieding legitiem is of niet. Scam job posts kan bijna overal worden gevonden.

U vindt deze advertenties samen met andere vacatures online, in de advertenties of op posters opgemaakt in de straten vermengd met advertenties voor legitieme vacatures. Men moet de verklikkertekens kennen van een advertentie die is ontworpen om mensen te verleiden om geld te verliezen in plaats van het te verdienen.

In veel gevallen houden werkgevers liever hun identiteit anoniem bij het plaatsen van vacatures in kranten of op internet. Het niet zien van de naam op de vacatures van het bedrijf doet niet per se alarmbellen rinkelen, dus men moet extra waakzaam zijn bij het bepalen of de vacature echt is of niet. Kijk eerst naar de telefoonnummers om te bellen.

De meeste HR-telefoonnummers en hotlines zijn gewone telefoonnummers of gratis nummers. Als u veel geld moet betalen voor een telefoontje naar een recruiter, is de kans groot dat u niet belt om te vragen voor een sollicitatiegesprek schema. Sommige advertenties beloven ook direct inkomen of een hoog betalend salaris voor een minimale hoeveelheid werk.

Hoewel sommige van hen zijn legitieme banen, kan het valse reclame en je misschien niet de baan die u verwacht. Sommige oplichters plaatsen legitiem uitziende advertenties om mensen te lokken in. U zien of u wordt opgelicht wanneer u praat met de recruiter en ze vragen om informatie die niet nodig is voor de baan, zoals bankrekening- en paspoortnummers, evenals andere financiële en persoonlijke informatie.

Hoe vind je de juiste lokale baan bij elk jobcentrum

Niemand is immuun. Dit is niet handig als je op een hoger salaris in vergelijking met anderen die net zijn begonnen met het doen van een soortgelijke baan in het bedrijf waar je werkt. Bedrijven die reclame maken voor nieuwe banen bieden aanzienlijk minder salarissen dan een paar jaar geleden.

Dit komt omdat ze nog steeds de juiste mensen kunnen aantrekken, omdat er veel mensen zijn die werkloos zijn en nu lagere salarissen zullen accepteren. En de thuis lokale vacatures zijn niet geholpen door de internationale arbeidsmarkt. Velen zijn nu in staat om te solliciteren voor deze vacatures vooral die hooggekwalificeerde banen en zijn bereid om ze te doen tegen veel lagere tarieven van het loon.

Velen hopen dat dit een kortstondige recessie zal zijn zoals in het verleden. Maar dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn, aangezien het lang zal duren voordat bedrijven het vertrouwen hebben om nieuw personeel aan te nemen. Velen om mee te beginnen zal dit alleen doen op een tijdelijke basis met geen baan zekerheid. Bovendien begint deze recessie nog maar net te beknoelingen in de publieke sector.

Grote banenverlies rondom zal worden gezien. Dit zal op alle niveaus, inclusief het senior management en in de frontlinie. Dus voor velen is dit niet het moment om te solliciteren naar andere banen. Zo vaak zitten velen vast in banen die ze niet echt willen doen.

Helaas zijn veel van deze deeltijdse vacatures zeer laag betaalde banen. Dus om het te laten betalen, moet je er langere uren in stoppen. Het resultaat is dat je oververmoeid raakt en je familie en sociaal leven beginnen te lijden. Maar het echte probleem is dat je alleen verdienen zo veel als je alleen werken zo veel uren in een week.

Wat is het jobcenter?

Er zijn een heleboel manieren waarop u de meest geschikte baan voor u vinden, want er zijn veel zoekmachines die op zoek zijn in een aantal van de grootste vacatures in de wereld. Er zijn veel meer plaatsen waar u zoeken naar de juiste baan die u wilt en genieten van het werken. Bovendien zijn er veel instellingen op het land die dezelfde diensten aanbieden en een van de meest populaire onder hen is het Job Centre.

Het Job Centre is een overheidsinstelling, die mensen in de werkende leeftijd in staat stelt om de meest geschikte baan voor hen te vinden. Daar heb je veel vacatures om uit te kiezen en je zult in staat zijn om een baan te vinden, die beschikbaar is in een ander land. U zult in staat zijn om de eisen die worden aangeboden en het type van banen die beschikbaar zijn die u toepassen en probeer je geluk te zien zien.

In het Job Centre u enkele advertenties zien die worden aangeboden door werkgevers in het land waar u woont en de beste klantenservice krijgen die beschikbaar is. Het enige dat je hoeft te doen is om te solliciteren en de werkgevers zullen er in staat zijn om u enkele van de beste vacatures die beschikbaar zijn volgens de kwalificaties die je hebt en de details die je nodig hebt om in contact te komen met de werkgevers.

Een ander zeer goed ding dat u in staat zal zijn om te krijgen van het Job Centre is de advertenties die het aanbieden van speciale opleidingen. U profiteren van deze cursussen en er zijn veel die bij uw interesse passen. Er is geen betere manier om uw persoonlijke kwalificaties te verhogen dan het bijwonen van een dergelijke cursus.