Elke tiener zal op een gegeven moment op zoek moeten gaan naar een bijbaan, wanneer hij/zij bijvoorbeeld op vakantie wil gaan.Voor jongeren is het dan ook vaak lastig om een bijbaan te vinden waar zij energie uit halen. Helemaal in de afgelopen tijd heeft de jeugdwerkloosheid een flinke stijging gezien door de komst van Corona. Op Goed Geschud vind je een aantal tips om dit tegen te gaan. Hieronder hebben we in ieder geval de 5 populairste bijbanen voor jongeren opgesteld:

Horeca

Voor de Horeca is het vaak hard werken voor minder geld. De positieve kant hieraan zijn de leuke collega’s en veel gezelligheid. Je ontmoet veel nieuwe mensen hier en zit je nooit stil. Ondanks dat het uur salaris, zijn er nog veel leuke extra’s te verdienen met fooi.

Supermarkt

Vaak de best betaalde baan voor jongeren is het werk bij de supermarkten. Op de zondag krijg je bijvoorbeeld dubbel betaald wat flink verdienden kan zijn. Zeker als we dit vergelijken met de horeca. 

Festivals

Voor de jongeren die het liefst de hele dag op een festival staan, is dit de perfecte baan. Niet alleen kan je gratis genieten van alle goede artiesten, je krijgt er ook nog eens voor betaald.Bij mooi kan je ook de hele dag lekker in het zonnetje staan, een en al genieten.

Bijles

Heb jij nou een vak of bepaald onderwerp waar je excelleert? Dan kan je deze kans optimaal benutten door bijles aan te bieden. Voor bijles kan je al gauw een uurtarief rekenen van 15 tot 25 euro per uur. Makkelijk geld verdienen voor iets waar je al goed in bent en dus niks voor hoeft te doen. 

Promotie

Heb jij van nature een ontzettende vlotte babbel? En kan jij iedereen overtuigen met enkel woorden? Dan is het promotiewerk de job voor jou. Het promotiewerk gaat vaak gepaard met bonussen, wanneer je bijvoorbeeld een x aantal abonnementen verkoopt. Het is dus wel erg resultaatgericht werk, waar je echt van moet houden.