Heb je een bedrijf en ben je op zoek naar specialisten die flexibel ingezet kunnen worden? Of ben je juist werkzoekende en wil je in korte tijd een groot netwerk opbouwen? Voor beide gevallen is het een goed idee om te gaan samenwerken met een detacheringsbureau. Misschien vraag je je af waarom je gebruik zou moeten maken als je een netwerk wilt opbouwen of opgeleid technisch personeel nodig hebt. De kans bestaat dat je ook nog niet helemaal begrijpt wat een technisch detacheringsbureau inhoudt en doet. In deze blog kun je meer lezen over wat een technisch detacheringsbureau doet en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is een instantie die bemiddelt tussen twee partijen: werkgever en werknemer. De werknemers vormen het aanbod en zij bestaan voornamelijk uit hoogopgeleide professionals die in verschillende werkvelden actief zijn. Deze professionals hebben een contract bij een detacheringsbureau maar krijgen opdrachten en werken bij verschillende opdrachtgevers. Als je op zoek bent naar Opgeleid technisch personeel, kun je gebruik maken van interim professionals. Zij zijn in te zetten voor specialistisch werk. Er zijn verschillende detacheringsbureaus, sommige zijn gericht op specifieke vakgebieden. Een voorbeeld hiervan is een Technisch detacheringsbureau, met hen kunt je contact opnemen als je op zoek bent naar technisch personeel.

De voordelen van een detacheringsbureau

Samenwerken met een detacheringsbureau heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Als je bijvoorbeeld een interim professional bent, heb je zekerheid omdat je een contract en een salaris hebt. Dit is ook het geval als je even geen opdrachten krijgt. verder investeert een detacheringsbureau in persoonlijke- en vakontwikkeling, dus leer je veel als je werkt onder een detacheringsbureau. Tot slot bouw je in korte tijd een groot netwerk op. Als werkgever ervaar je ook veel voordelen als je gebruik maakt van een detacheringsbureau. Als werkgever haal je altijd specialisten in huis. Je hebt zekerheid dat de interim professional die je inhuurt de juiste kennis en expertise heeft en jou kan helpen met jouw vraagstuk. Deze professional is ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied, aangezien het detacheringsbureau regelmatig trainingen geeft en de werknemer coacht. Een ander voordeel is dat je met een interim professional een tijdelijke werknemer hebt, wat gepaard gaat met flexibiliteit. Een gedetacheerde werknemer is vooral een voordeel wanneer je een project hebt voor een bepaalde tijd. Van te voren spreek je een periode en prijs af, en daarna ben je niet meer gebonden aan je gedetacheerde werknemer. Ten slotte heb je door middel van een detacheringsbureau niet meer te maken met de werving en selectie van werknemers, en dit kan veel tijd schelen.