Werkgeluk is belangrijk. Een fulltime baan neemt een derde van de tijd in die je wakker bent. En dan hebben we het niet gehad over de wekelijkse overuren. Heb je het erg naar je zin op je werk, doe je dingen waar je blij van wordt en kijk je uit naar de volgende uitdagende taak, dan zal jouw hoge werkgeluk positief bijdragen aan je werkprestaties en de organisatie. Heb je een eigen bedrijf, dan is het niet alleen belangrijk je eigen werkgeluk onder loep te nemen, maar ook die van jouw werknemers. Met Moodindicator kun je 24/7 monitoren hoe jouw organisatie en medewerkers maximaal kunnen presteren.

Weten wat Moodindicator is en hoe die werkt, lees dan verder in deze blog. Je leest over drie producten waarmee je het werkgeluk binnen jouw bedrijf kunt meten. Zo kun jij bepalen hoe je het werkgeluk van jouw medewerkers meet en waar nodig verhoogt.

Moodindicator als meetlat

Een succesvol bedrijf brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Je hebt doelen voor jouw bedrijf vastgesteld en daar richt je je op. Uiteraard wil je de stappen naar dat doel zo goed mogelijk behalen en met regelmaat monitor je als bedrijf hoe jullie er voorstaan. Naast de doelen heb je als werkgever ook een zekere mate van verantwoordelijkheid voor je medewerkers, die zich iedere dag inzetten om jouw bedrijf tot een succes te maken. Hoe ga jij daar als eigenaar mee om en wat zet je in om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers het beste uit zichzelf halen. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor hun persoonlijke ontwikkeling. Maak gebruik van de Moodindicator die jou daar bij helpt.

Werkgeluk meten op drie manieren

Om te voorkomen dat medewerkers binnen jouw bedrijf onder een te hoge werkdruk dreigen te bezwijken en tegen een burn out hangen, is het nodig als werkgever op de hoogte te zijn van een ieders werksituatie. Regelmatig peil je de stand van zaken in de agenda’s van je medewerkers, maar echt zicht op hun mentale gesteldheid en werkgeluk ontbreekt. Dat is ook lastig te meten en ondanks dat je als werkgever het beste met je mensen voor hebt, vragen je klanten ook om de nodige aandacht. Wil je graag een goede indicatie van het werkgeluk van je medewerkers, maak dan gebruik van een van de volgende producten van Moodindicator:

  • Iedere week kun je in kaart brengen hoe gelukkig jouw medewerkers zijn. Dit doe je met de gebruiksvriendelijke Geluksmeter. Via een app vullen je medewerkers minimaal eens per week een korte vragenlijst in en houd je zelfs de hartslag van ieder teamlid bij. De hoogtepunten en mindere dagen in het werk van je medewerkers geven jou gerichte informatie over hun werkgeluk.
  • Niet alleen weten hoe gelukkig je medewerkers zijn? Met de Tevredenheidsmeter krijg je goed inzicht in hoe tevreden de mensen in jouw bedrijf zijn met de werkzaamheden die ze doen. Met een maandelijkse vragenlijst waarin je zelf je vragen formuleert, houd je bij hoe tevreden eenieder in het bedrijf is.
  • Wil je de diepte in duiken en uitgebreid meten hoe men zich op jouw werkvloer voelt? Met de Medewerkerstevredenheidsonderzoek behandel je één keer per jaar alle facetten die een rol spelen in het werkgeluk van je medewerkers. Een diepgravend onderzoek dat heel effectief aangeeft waar jouw medewerkers blij mee zijn op het werk en waar nog winst te behalen valt.

Moodindicator iets voor jou?

Wil jij erachter komen hoe jouw bedrijf het als werkplek doet voor je medewerkers? Met een van de tools van Moodindicator krijg je op een gemakkelijke en gedetailleerde manier inzicht op het werkgeluk binnen je bedrijf. Weet je met het gebruik van Moodindicator hoe het ervoor staat met je werknemers, dan kun je daarop actie ondernemen. Meer weten over een van de producten en hoe je Moodindicator inzet in jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op en laat je informeren over de handige tools voor binnen jouw bedrijf.