Bij een uitzendbureau als Verdo Werkt, helpen mensen je met het vinden van een baan. Een uitzendbureau is een bedrijf dat mensen en bedrijven met elkaar in contact. Als het uitzendbureau eenmaal een baan voor je heeft gevonden dan wordt het bureau je werkgever, op deze manier wordt je een uitzendkracht van het uitzendbureau. Bij de inschrijving heb je een paar stappen die je door moet voordat ze je kunnen helpen met het zoeken naar een baan. Er wordt ook naar jouw wensen gekeken.

Verloop

Tijdens de inschrijving zijn er een aantal stappen. Aanmelden via de site, een gesprek over je opleiding/werkervaring en je wensen, je hoort of er een match is, op gesprek gaan met het bedrijf. Als je alles eenmaal hebt gedaan betaalt het uitzendbureau jou het geld uit. De uren die je werkt vul je per week in en dit laat je ondertekenen door het bedrijf waar je werkt. Als je op gesprek gaat bij het bedrijf kan het zijn dat het meteen een sollicitatie is maar het kan ook voorkomen dat het alleen maar een kennismakingsgesprek is.

Voor- en nadelen

Het werken voor een uitzendbureau heeft allerlei soorten kenmerken, hierbij zitten ook voor- en nadelen aan. Een paar voordelen zijn: werkervaring in het beroep op doen, verschillende beroepen uitproberen, je ontmoet verschillende mensen, werkervaring staat goed op je cv, het opdoen van referenties en je kan soms een vaste baan aangeboden krijgen. De nadelen zijn: je hebt geen vast salaris, geen duurzame inkomen, elke werkdag kan je laatste zijn (kijk voor andere banen tijdens je huidige werk), je hebt geen sollicitatiebrief. Als je een baan hebt kun je er dus niet meteen vanuit gaan dat je dit voor altijd kan doen.

Soort werk

Bij een uitzendbureau zijn veel verschillende banen te vinden. Er worden veel banen aangeboden die seizoensgebonden zijn zoals in de landbouw, horeca, detailhandel of toerisme, zo kan je in de toerisme tijdens de zomervakantie daar makkelijker een baan in vinden dan in de winter. Ook zijn er speciale uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bouw, horeca of wat anders. Hiervoor kan je een contract krijgen voor een aantal dagen, weken, maanden of voor een half jaar. Dit verschilt in wat het werk inhoudt en of het lang duurt voordat iets af is. Een vast contract zul je hier niet zo snel krijgen.

Uitzendbureau vinden

Het vinden van een goed uitzendbureau kan nog best lastig zijn zeker als je dit voor het eerst doet. Kijk op het internet en typ bijvoorbeeld in vacatures Barneveld, zo vind je gemakkelijk sites die je kunnen doorsturen of je vind meteen een uitzendbureau. Wat ook een optie is, is om eens rond te vragen in de buurt of bij vrienden en familie, iemand zou eventueel wel een goed uitzendbureau voor je kunnen vinden. Loop eens rond in de buurt, je kan zomaar een paar uitzendbureaus tegenkomen die je nog niet eerder bent tegengekomen, zoals Verdo Werkt.