Van alle vloeren die je momenteel kunt aanschaffen voor je woning is de PVC-vloer de meest onbekende. De stof PVC bestaat al wel langer maar is pas sinds kort op de juiste manier bewerkbaar om ook in vloer vorm gegoten te worden. Ondanks het korte bestaan van de PVC-vloer wint deze de laatste jaren enorm aan populariteit. Voor veel mensen is de PVC-vloer echter nog onbekend terrein. Om dit terrein samen te verkennen, hebben we in deze blog de belangrijkste voor-en nadelen van een PVC-vloer voor je op een rijtje gezet!

Belangrijkste voordelen PVC-vloer

Een PVC-vloer heeft ten opzichte van de traditionele houten-en laminaatvloeren diverse voordelen. De laminaatvloer en de PVC-vloer hebben beiden het voordeel ten opzichte van de houten vloer dat de vloeren veel minder arbeidsintensief zijn op het gebied van onderhoud. Doordat de vloeren van niet-natuurlijke materialen zijn gemaakt hoef je ze eigenlijk nooit te behandelen met oliën et cetera. De vloeren vereisen enkel eens in de zoveel tijd een poetsbeurt om ze mooi te houden. Een vloer van De PVC-vloer heeft als voordelen ten opzichte van de laminaatvloer dat deze langer meegaat. Een vloer van Floorify PVC gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee waar de laminaatvloer het vaak na 20 jaar begeeft. Ook kun je onder een PVC-vloer wél vloerverwarming plaatsen waar dit onder de laminaatvloer niet kan. De vloer is daarnaast ook nog eens stukken stiller dan de laminaatvloer, perfect voor in een gehorig huis dus!

Belangrijkste nadelen PVC-vloer

De PVC-vloer heeft ten opzichte van de andere opties uiteraard ook nadelen! De PVC-vloer blijft een vloer van niet-natuurlijk materiaal waardoor deze er minder natuurlijk uitziet dan een houten vloer. Daarnaast is het in een PVC-vloer makkelijker om permanente schade aan te richten dan in een houten vloer. Als je krassen in een houten vloer maakt, kun je deze er namelijk zo weer uit schuren. Het grootste (en misschien wel enige) nadeel van PVC ten opzichte van laminaat is het prijskaartje wat hier aanhangt. De PVC-vloer is in de regel duurder dan een laminaatvloer maar goedkoper dan een houten vloer. Dit prijsverschil is echter niet enorm hoog, zo heb je al een vierkante meter  Moduleo PVC vanaf €31,95 per vierkante meter!