Zorgverzekering vergelijken

Elk jaar is het weer zover. We vergelijken onze zorg verzekering. En dat is allee maar goed, want wanneer je kunt besparen begin je het volgende jaar alleen maar goed toch? Ook is het verstandig om altijd even te kijken naar wat passend is bij jouw situatie. Het is tegenwoordig ook erg simpel om met een paar passende filters in een paar minuten meerdere zorgverzekeringen te vergelijken. En zo kun je wel tot 300 euro besparen op jaarbasis!

Kies je voor natura- of een restitutiepolis?

Het belangrijkste is of je de voorkeur hebt voor een vrije zorgkeuze. Wanneer je kiest voor een restitutiepolis mag je helemaal zelf gaan bepalen waar je heen gaat voor een behandeling. Dat is anders als bij naturapolis dan kun je namelijk alleen maar kiezen voor gecontracteerde zorg. Het is namelijk zo, dat zorgverleners en zorgverzekeraars elk jaar prijsafspraken maken. Wanneer je dus kiest voor een naturapolis, krijg je dus niet bij iedereen alles vergoed.

Hoe werkt zorgverzekering vergelijken

Er zijn enorm veel verschillen in de premies. Daarom is het een verstandige keuze om elke jaar je zorgverzekering te vergelijken. Wanneer je een zorgvergelijker gebruikt kun je op een juiste en goede manier een zorgverzekering vergelijken.Kijk ook altijd op tijd naar een nieuwe verzekering, want dan weet je zeker dat je voldoende tijd hebt voor een keuze die je moet gaan maken. Helemaal prima toch ook? Zo kun je een leuk zakcentje overhouden.

Basisverzekering vergelijken

Wist je dat de overheid de dekking van je basispakket bepaald en niet de zorgverzekeraar. De basisverzekering is gelijk bij elke zorgverzekeraar. Toch verschilt het elk jaar nog steeds in prijzen. Dat kan zelfs al 450 euro verschil hebben! En dat bij een basis verzekering toch wel heel wat. Wist je trouwens dat het hebben van een basisverzekering verplicht is?

Zorgverzekering vergelijken

Wanneer de premies bekend zijn, is het tijd om te gaan vergelijken. Zo kun je namelijk een hoop geld besparen. Kies wel altijd voor een site die onafhankelijk is wanneer je wilt gaan vergelijken. Wat erg belangrijk is, zijn de datums wanneer je kunt overstappen. Onthoudt onderstaande datums dus goed!

Belangrijke datums

Ook de datums die je in de gaten moet houden zijn handig om op te schrijven!

12 november: Op deze datum moeten de zorgverzekeraars bekend maken wat hun premies zijn. Tegen die tijd vind je dus een premieoverzicht van alle zorgverzekeraars.

31 december: Dit is de dag dat je echt je nieuwe verzekering moet gaan afsluiten. Wanneer je zelf je oude verzekering gaat opgeven dan heb je tot 31 januari.

31 januari: Wanneer je je eigen oude verzekering hebt opgezegd en dit voor 31 december is gebeurd, dan mag je een nieuwe verzekering afsluiten tot 31 januari. Je krijgt de verzekering dan met terugwerkende kracht terug.