Steeds meer werkgevers in Nederland kiezen ervoor om de laatste gang van zaken te bespreken tijdens bijeenkomsten. Dit is niet zo vreemd aangezien dit de mogelijkheid geeft om direct alle complexe zaken tegelijk met meerdere collega’s te bespreken. Toch blijkt uit de praktijk dat de meeste werknemers het lastig vinden om alle gekregen informatie te begrijpen en verwerken. De voornaamste reden hiervan is dat ons brein bij iedereen anders werkt. Zo is de één een echte beelddenker, terwijl de ander een woorddenker is. Om miscommunicatie te voorkomen is het verstandig om gebruik te maken van een duidelijke praatplaat. Maar wat zijn hier nou precies de voordelen van? Lees snel verder en ontdek waarom je het beste een praatplaat kan gebruiken!

 

Ga het gesprek aan met jouw werknemers

Het grootste voordeel van een interactieve praatplaat is dat het je de mogelijkheid geeft om in gesprek te gaan met je werknemers. Met een praatplaat laat je namelijk een tekening zien waarover je gaat praten om jouw verhaal te versterken. Hierdoor komt het verhaal bij iedere werknemer beter binnen en kunnen zij gemakkelijker vragen stellen. Zij worden immers door de getoonde beelden geprikkeld om bij te dragen aan het gesprek. Op die manier is het mogelijk om direct eventuele onduidelijkheden bij jouw werknemers weg te halen. Bovendien is het bij een interactieve praatplaat zelfs mogelijk om zelf de volgorde van tekeningen te bepalen. Zo weet je zeker dat jij informatie op een goede manier overkomt.

 

Een gegeven boodschap blijft beter hangen

Het is inmiddels algemeen bekend dat een beeld meer zegt dan duizend woorden. Dit komt doordat een beeld niet anders geïnterpreteerd kan worden door de ontvanger. Het is precies zoals het er staat afgebeeld zonder dat er addertjes onder het grond zitten. Hierdoor is het niet zo vreemd dat met visuele communicatie een boodschap beter blijft hangen bij jouw werknemers. Daarnaast zorgt een praatplaat ervoor dat werknemers sneller het geheel begrijpen. Met verschillende losse beelden moeten zij immers nog steeds zelf nadenken hoe jouw verhaal in elkaar zit.

 

Verrassend om te gebruiken als afwisseling

Wanneer je tijdens een bijeenkomst een praatplaat gebruikt, dan weet je direct de aandacht van jouw werknemers te trekken. Zij zien namelijk een schitterende tekening en willen hier graag meer over weten. Door deze verrassende manier van communiceren trek je dus niet alleen de aandacht, maar worden jouw werknemers ook geprikkeld om met vragen te komen. Hieruit komen vaak waardevolle discussies die weer kunnen bijdragen aan de bedrijfsvoering. Door een praatplaat te gebruiken worden bijeenkomsten gegarandeerd een stuk leuker voor jouw werknemers!