Niemand is immuun. Dit is niet handig als je op een hoger salaris in vergelijking met anderen die net zijn begonnen met het doen van een soortgelijke baan in het bedrijf waar je werkt. Bedrijven die reclame maken voor nieuwe banen bieden aanzienlijk minder salarissen dan een paar jaar geleden.

Dit komt omdat ze nog steeds de juiste mensen kunnen aantrekken, omdat er veel mensen zijn die werkloos zijn en nu lagere salarissen zullen accepteren. En de thuis lokale vacatures zijn niet geholpen door de internationale arbeidsmarkt. Velen zijn nu in staat om te solliciteren voor deze vacatures vooral die hooggekwalificeerde banen en zijn bereid om ze te doen tegen veel lagere tarieven van het loon.

Velen hopen dat dit een kortstondige recessie zal zijn zoals in het verleden. Maar dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn, aangezien het lang zal duren voordat bedrijven het vertrouwen hebben om nieuw personeel aan te nemen. Velen om mee te beginnen zal dit alleen doen op een tijdelijke basis met geen baan zekerheid. Bovendien begint deze recessie nog maar net te beknoelingen in de publieke sector.

Grote banenverlies rondom zal worden gezien. Dit zal op alle niveaus, inclusief het senior management en in de frontlinie. Dus voor velen is dit niet het moment om te solliciteren naar andere banen. Zo vaak zitten velen vast in banen die ze niet echt willen doen.

Helaas zijn veel van deze deeltijdse vacatures zeer laag betaalde banen. Dus om het te laten betalen, moet je er langere uren in stoppen. Het resultaat is dat je oververmoeid raakt en je familie en sociaal leven beginnen te lijden. Maar het echte probleem is dat je alleen verdienen zo veel als je alleen werken zo veel uren in een week.