Met veel vacatures beschikbaar, werkzoekenden hebben veel mogelijkheden om werk te vinden. Er zijn zo veel vacatures en advertenties online gevonden en het is belangrijk om uit te vinden of het bedrijf achter de aanbieding legitiem is of niet. Scam job posts kan bijna overal worden gevonden.

U vindt deze advertenties samen met andere vacatures online, in de advertenties of op posters opgemaakt in de straten vermengd met advertenties voor legitieme vacatures. Men moet de verklikkertekens kennen van een advertentie die is ontworpen om mensen te verleiden om geld te verliezen in plaats van het te verdienen.

In veel gevallen houden werkgevers liever hun identiteit anoniem bij het plaatsen van vacatures in kranten of op internet. Het niet zien van de naam op de vacatures van het bedrijf doet niet per se alarmbellen rinkelen, dus men moet extra waakzaam zijn bij het bepalen of de vacature echt is of niet. Kijk eerst naar de telefoonnummers om te bellen.

De meeste HR-telefoonnummers en hotlines zijn gewone telefoonnummers of gratis nummers. Als u veel geld moet betalen voor een telefoontje naar een recruiter, is de kans groot dat u niet belt om te vragen voor een sollicitatiegesprek schema. Sommige advertenties beloven ook direct inkomen of een hoog betalend salaris voor een minimale hoeveelheid werk.

Hoewel sommige van hen zijn legitieme banen, kan het valse reclame en je misschien niet de baan die u verwacht. Sommige oplichters plaatsen legitiem uitziende advertenties om mensen te lokken in. U zien of u wordt opgelicht wanneer u praat met de recruiter en ze vragen om informatie die niet nodig is voor de baan, zoals bankrekening- en paspoortnummers, evenals andere financiƫle en persoonlijke informatie.