Een kantoor is een plek waar je ongestoord werkt. Het is daarom belangrijk om een rustige plek te creëren waar je niet gestoord wordt. Het kantoor van vroeger ziet er compleet anders uit dan het kantoor van tegenwoordig. In deze blog lees je hoe je een modern kantoor inricht

Vervang de desktop computer

Om een modern kantoor in te richten is het verstandig om je grote onhandige desktop computer weg te doen. Tegenwoordig is een HP laptop net zo goed als een grote desktop computer. Een laptop neemt minder ruimte in beslag en je neemt het gemakkelijk overal mee naar toe. Een dagje niet op kantoor, dan neem je jouw laptop mee naar huis en werk je een dagje thuis. Dit doe je niet zomaar met een zware en grote desktop computer. 

Daglicht is belangrijker dan ooit

Een modern kantoor beschikt over veel daglicht. Waarom? Omdat daglicht voor meer energie zorgt. Hoe meer daglicht in een kantoor aanwezig is, des te beter je werkt. Wanneer je overdag veel daglicht tot je neemt, slaap je ‘s nachts veel beter. Wanneer je ‘s nacht beter slaapt zorgt dit er weer voor dat je de volgende dag beter werkt. 

 

Zorg voor openheid

Vroeger werd een kantoor zoveel mogelijk afgeschermd. Een moderne kantoor indeling is open en transparant. Maak daarom gebruik van veel glas. Glas is ideaal om ruimtes van elkaar te scheiden zonder verlies van sfeer. Met glas creëer je prachtige vergaderzalen of wachtruimtes. 

Moderne meubels

Moderne meubels maken een kantoor pas echt moden. Denk hierbij aan mooie design bureaustoelen, design vergaderstoelen en design tafels. Wanneer je investeert in kwaliteit zal dit uiteindelijk terug betalen. Je hoeft namelijk niet snel de meubels te vervangen maar je bent ook nog eens goed representatief voor klanten, een echte win-win dus. 

Werk met kleuren

Vroeger waren kantoren vaak grauw, grijs of helemaal wit. Moderne kantoren maken vaak gebruik van opvallende kleuren. Denk hierbij aan gekleurde wanden of meubels. Maar hou de basis van het kantoor wel altijd neutraal. Teveel kleuren kunnen vaak een te drukke omgeving creëren.  

Planten in je kantoor

Planten zorgen voor zuivering van de lucht. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten een zeer gunstig effect hebben binnen een bepaalde ruimte. Planten in een kantoor zorgen voor 43% daling van ademhalingsproblemen ook zorgt het voor een daling van 9% van astmatische klachten. Planten zorgen dus voor een betere en gezondere werkomgeving. Tevens biedt het ook 15% meer creativiteit, 20% minder ziekteverzuim en 5 tot 17% meer luchtvochtigheid.