Als je een website hebt, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanvragen van diverse seo links. Seo link building is namelijk een essentieel onderdeel als je hoger wilt scoren in Google. Hierbij is het echter wel goed om te benoemen dat seo linkbuilding een proces is wat veel tijd kost. Om deze reden is het aan te raden om diverse links aan te schaffen zodat je jezelf kan focussen op je core business. Maar welke links kun je allemaal aanschaffen? We zullen hieronder kort stilstaan bij de verschillende links die je kunt aanschaffen. Hierdoor heb je een goed beeld van de mogelijkheden en kun jij direct de betreffende links bij een partij inkopen. Mocht je zelf de links willen verkopen is het ook mogelijk om via een white label linkbuilding deze links aan te bieden.

Kiezen voor persberichten en nieuws websites

Als je voor backlinks wilt gaan van hoogwaardige kwaliteit is het aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het schrijven van een persbericht met nieuwswaarde vanuit jouw bedrijf. Hierbij is het de bedoeling dat dit bericht wordt geplaatst op een nieuwswebsite met autoriteit. Het genereren van deze links wordt ook wel PR linkbuilding genoemd. De betreffende websites hebben enorme hoge autoriteit waardoor het aan de ene kant is voor de linkwaarde, maar aan de andere kant ook zorgt voor verkeer naar je website. Hierbij is het wel direct goed om te benoemen dat deze artikelen over het algemeen veel geld kosten. Om deze reden is het goed om hier rekening mee te houden.

Blogs van branche gerelateerde websites

Wat je ook kunt doen is het werken met een publisher netwerk. Hierbij bied een partij een groot netwerk van blogs aan zodat op deze blogs weer links geplaatst kunnen worden. Dankzij het netwerk kun je in relatief korte periode enorm veel links krijgen naar je website. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je de links moet uitzoeken die bij jouw branche passen. Als je met een goede linkbuilder in zee gaat zal hij altijd de links voor je uitkiezen. Hierdoor weet je zeker dat je een goed profiel hebt en dat is natuurlijk hetgeen wat je wilt bereiken. De kosten voor het krijgen van backlinks via deze methode zijn goedkoper. Kortom, het is zeker een aanrader!

Startpagina’s minimaliseren

Natuurlijk is het hebben van startpagina’s een methode om ook links te vergaren. Deze links zijn zeker niet slecht en het is zelfs aan te raden om een aantal van deze links te krijgen. Hierdoor zul je jouw linkprofiel namelijk natuurlijk houden waardoor je zult merken dat je ook sneller zult stijgen in de zoekmachines. Hierbij is het echter goed om te benoemen dat het niet goed is om je linkprofiel alleen van deze links te voorzien. Let hier dus op, je wilt immers een straf van Google voorkomen.