Met de komst van de lockdowns tijdens het jaar 2020 is het internet alleen maar harder gegroeid dan in de jaren daarvoor. Iedereen was meer op zichzelf aangewezen en daarmee automatisch ook meer op het internet. Waar de vraag groeit, groeit ook het aanbod. Het afgelopen jaar is er een enorme stijging gezien in het internetverkeer, internetaankoop maar ook in het aantal webshops/websites dat actief werd gebruikt en bijgehouden. Het kan bijvoorbeeld best voorkomen dat jij het afgelopen jaar eindelijk de tijd hebt gevonden om dat ene plan uit te werken. Als jij het afgelopen jaar een website of webshop gestart bent, dan ben je ongetwijfeld in aanraking gekomen met allerlei vraagstukken over hosting. In deze blog vertellen we je alles over hosting en waarom uitbesteden soms makkelijker is dan het zelf regelen!

Hosting

Om een website in de lucht te houden, dient deze ergens opgeslagen te staan. Je kunt dit op je eigen computer doen, maar de kans is groot dat je computer hier niet krachtig of geschikt genoeg voor is. Hosting gebeurt dan over het algemeen ook bij hosting partijen. De hosting partijen hebben enorme databases waarop allerlei websites van over de hele wereld opgeslagen staan. Een groot voordeel van het extern hosten van jouw website is dat de hosting partijen verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de website. Via de managed wordpress hosting wordt de website op een veilige locatie opgeslagen en zal het niet makkelijk zijn voor inbrekers om in te breken op de website. 

Snelheid externe hosting

Door je website extern te hosten, heb je meer snelheid garanties dan wanneer je dit zelf doet. Doordat je website wordt opgeslagen op hartstikke snelle servers wordt het gemakkelijker om een snelle website te realiseren dan wanneer je de website bijvoorbeeld op je eigen computer zou opslaan. Snelle wordpress hosting is tegenwoordig ook niet weg te denken uit hosting land. Doordat er zoveel verschillende partijen zijn die hosting aanbieden concurreren de hosting partijen met elkaar op diverse gebieden. Het is altijd raadzaam om te kiezen voor de hosting partij die de hoogste website snelheid garandeert!