Er zijn vele voordelen verbonden aan het hebben van een VCA certificaat. Om die reden zijn er steeds meer mensen die deze behalen. Dit biedt veel voordelen in allerlei verschillende sectoren en werkgebieden. Denk hierbij aan de logistiek, schoonmaak, petrochemie, techniek, bouw en noem maar op. Dit komt omdat het VCA certificaat halen een hele waardevolle bijdrage is. Het toont immers aan dat je de juiste kennis hebt om te opereren in bepaalde lastigere omgevingen, waarbij gevaarlijke situaties zouden kunnen voorkomen of gevaarlijke stoffen zijn. Dat maakt dat je je kansen vergroot op de arbeidsmarkt als je besluit dat het inderdaad waardevol is en besluit: ik ga ook mijn VCA certificaat halen.

Voordeel 1: geld

Het klinkt wellicht vreemd dat dit een voordeel is, immers is het zo dat je geld moet betalen voor het VCA certificaat halen. Maar, op termijn levert het alleen maar geld op. Dit komt omdat werkgevers graag mensen hebben met dit certificaat en je daarom meer zullen betalen dan iemand die dit niet heeft. Als dit al genoeg reden voor je is, klik hier en ga meteen aan de slag

Voordeel 2: kwalificatie

Zoals gezegd, is dit een voordeel in vele sectoren. Vooral omdat het voor die werkgevers een verplichting is vanuit de wet- en regelgeving, klik hier voor meer informatie daarover. Zij zijn dus verplicht om ervoor te zorgen dat hun werknemers deze hebben. Bij sommige werkgevers kun je deze op kosten van de werkgever halen, maar dan staat daar een andere verplichting tegenover.

Voordeel 3: kennis en perspectief

Omdat je extra kennis hebt opgedaan die erg belangrijk is in veel vakgebieden, maak jee het jezelf hiermee makkelijker om verder te groeien en je verder te ontwikkelen in dit gebied. Of een ander gebied. Het biedt in ieder geval een goede basis.