Over het hele land zijn er Esso benzinestations waar er allerlei vacatures open staan. Er zijn verschillende Esso vacatures, zoals de vacature voor een tankstation manager. Dit is een leidinggevende functie met een goed salaris, wat het een aantrekkelijke vacature maakt. Als manager moet je zorgen voor een goede klanttevredenheid en winst, en ben je altijd op zoek naar manieren deze twee aspecten te verbeteren. Je hebt als manager dus best wat verantwoordelijkheden, maar wat doet een tankstation manager eigenlijk precies van dag tot dag?

Takenpakket

Als de functie van een tankstation manager je interessant lijkt, zijn er genoeg vacatures waar je op kunt reageren. Werken bij EG biedt bijvoorbeeld veel manager vacatures aan voor Esso. Het is wel slim om eerst goed te weten wat je als manager te wachten staat. Het takenpakket van een tankstation manager is uitgebreid. Een manager heeft bijvoorbeeld te taak om personeel te begeleiden, maar ook moet een manager de goederenadministratie en financiële administratie beheren. De voorraad van het tankstation moet beheerd worden en prijswijzigingen op basis van de marktprijs moeten worden gecommuniceerd met de leverancier van brandstof. Ook de inventaris van overige producten, zoals eten en drinken, worden door de manager beheerd. Daarnaast ben je als manager verantwoordelijk voor de veiligheid en hygiëne en zorg je ervoor dat voorschriften worden nageleefd.

Leidinggeven

Als manager heb je dus uiteenlopende taken waarbij er veel verantwoordelijkheid komt kijken. Naast dat je als manager zijnde verantwoordelijk bent over de producten van het tankstation en het station zelf, draag je ook een bepaalde verantwoordelijkheid voor de werknemers van het tankstation. Als manager ben je de leidinggevende en moet je ervoor zorgen dat het personeel goed functioneert. Je begeleidt de werknemers in hun werk, maakt een personeelsplanning en beoordeelt het functioneren van werknemers. Als leidinggevende is het jouw verantwoordelijkheid van het personeel de klanten goed tot dienst is.

De ideale baan voor jou

Om een goede manager van een tankstation te kunnen zijn, moet je over een aantal persoonlijke kenmerken beschikken. Je moet als manager goed in staat zijn problemen op te lossen, of ze nu groot of klein zijn, tussen mensen. Hierbij ben je voornamelijk klantgericht en heb je een groot inlevingsvermogen. Daarbij moet je ook inzicht hebben in financiën en heb je een bepaald financieel bewustzijn nodig. Je krijgt immers veel te maken met inventarisatie en budgettering. Plannen en organiseren moeten vaardigheden zijn die voor jou vanzelfsprekend zijn. Met de nodige stressbestendigheid en gevoel voor leidinggeven en delegeren, is de baan van tankstation manager voor jou geknipt. Interesse? Solliciteer vandaag nog online!